активности и настани

математичко - информатичка гимназија

математичко – информатичка гимназија

активности и настани

Претседателот Пендаровски ги прими средношколците кои освоија награди на 4. Балканска олимпијада во физика

Претседателот Пендаровски ги прими средношколците кои освоија награди на 4. Балканска олимпијада во физика

Претседателот Стево Пендаровски денеска ги прими учениците кои освоија награди на 4. Балканска олимпијада во физика што се одржа во хибриден формат од 7 до 9 октомври во Кипар. Тројцата средношколци Јан Стојановски, Матеј Гелев и Емилија Николовска на оваа олимпијада...

Освоен бронзен медал на 4-та Балканска олимпијада по физика (BPO4)

Освоен бронзен медал на 4-та Балканска олимпијада по физика (BPO4)

Ученичката Емилија Николовска од III-1 во Математичко-информатика гимназија, на 4-та Балканска олимпијада по физика (BPO4) освои бронзен медал и специјална награда за најдобар постигнат резултат на олимпијадата во конкуренција на натпреварувачки. Во деновите од 7 до 9...

Учениците од Математичко – информатичка гимназија со учество во работилницата ,,Раскажи ја приказната за себе”

Учениците од Математичко – информатичка гимназија со учество во работилницата ,,Раскажи ја приказната за себе”

Учениците од Математичко - информатичка гимназија со учество во работилницата ,,Раскажи ја приказната за себе" беа дел од книжевниот фестивал - Bookstar на о4.10.2022. Со своето присуство дадоа поддршка на домашните писатели, ни и на тие од странство, проследувајќи го...

Учениците од Математичко – информатичката гимназија започнаа да изучуваат курс по словенечки јазик

Од 13.09. 2022 учениците од Математичко - информатичка гимназија, од сите класови, почнаа со курсот по словенечки јазик кај професорката Соња Должан. Курсот ќе трае до мај и по завршувањето, учениците ќе добијат дипломи за познавањето на...

Распоред и времетраење на часови за учебната 2022-2023 година

Распоред на часови на Македонски наставен јазик за учебната 2022 - 2023 година (линк) Распоред на часови на Албански наставен јазик за учебната 2022 - 2023 година (линк) Времетраење на часови за учебната 2022/2023 година...

Среќен и успешен почеток на новата учебна 2022-2023 година

Почитувани родители и ученици, Учебната година во Математичко-информатичка гимназија започнува на 01.09.2022 година со физичко присуство. На 01.09.2022 година ќе се одржат класни часови по следен распоред: ПАРАЛЕЛКИТЕ   на Албански наставен јазик класни часови од...

Емилија Николовска донесе бронза за Македонија на Светска олимпијада по физика – сонува да ја открива вселената

Емилија Николовска донесе бронза за Македонија на Светска олимпијада по физика – сонува да ја открива вселената

Емилија Николовска со своите 17 години сака да го открие непознатото. Вредно да го истражува и да му донесе нешто ново на човештвото. Емилија е од Охрид, а учи во Математичко-информатичката гимназија во Скопје. Иако е на летен распуст, таа не мирува. Неодамна освои...

Емилија Николовска, ученичка во втора година во Математичко-информатичката гимназија освои бронзен медал на 52. Меѓународна олимпијада по физика во Швајцарија

Емилија Николовска, ученичка во втора година во Математичко-информатичката гимназија освои бронзен медал на 52. Меѓународна олимпијада по физика во Швајцарија

Емилија Николовска, ученичка во втора година во Математичко-информатичката гимназија освои бронзен медал на 52. Меѓународна олимпијада по физика во Швајцарија. Честитки до сите ученици олимпијци за нивниот напор, посветеност и постигнатиот резултат што претставува...

Доделени благодарници од Град Скопје на ученици од нашето училиште

Доделени благодарници од Град Скопје на ученици од нашето училиште

Денес 27.06.2022 год. во организација на Град Скопје им беа доделени благодарници на ученици од нашето училиште заедно со нивните ментори, а кои што освоија први награди на натпреварите од оваа учебна...

Конечна ранг листа на ученици за упис во Математичко-информатичка гимназија во второ пријавување

Конечна ранг листа од МОН на албански наставен јазик линк Конечна ранг листа дополнета со вкупен број на поени од успех, приемен испит и награди на албански наставен јазик...

Математичко - информатичка гимназија

За МИГ
Настава
Огласна табла
Активности

Локација и контакт

бул. "Партизански Одреди" бр.91, 1000 Скопје

Директор: Д-р Јулија Гајдаџиева, моб: 078355221

Педагог на училиштето, моб: 070259169

контакт

9 + 11 =