Мајчиниот јазик – мојот корен, мојата душа и моето јас

Мајчиниот јазик – мојот корен, мојата душа и моето јас

Народот без јазик е како патник кој го изгубил својот пат, кој не знае каде тргнал и каде ќе оди. Нашиот пат до ова што сме денес – слободна земја, со сопствен јазик, не бил ни малку лесен. Испреплетен со потешкотии и искушенија, но сепак пат, кој без оглед на...
Огромен успех и освоен медал од ученичка од нашето училиште на Третата Балканска Олимпијада по физика

Огромен успех и освоен медал од ученичка од нашето училиште на Третата Балканска Олимпијада по физика

Од 24 септември до 2 октомври 2021 се одржа Третата Балканска Олимпијада по физика организирана од Балканската унија на физичари и Бугарското друштво на физичари. Поради Ковид пандемијата олимпијадата се одржа на далечина, а локални организатори беа Друштвото на...
Информации за почеток на учебната 2021/2022 година

Информации за почеток на учебната 2021/2022 година

za pocetok na ucebnata godina   Протокол за постапување на средните училишта во Република Северна Mакедонија за реализација на воспитно-образовниот процес со физичко присуство на учениците во учебната 2021/2022 година линк Кодекс на однесување за учениците,...
Ученичка од МИГ ќе учествува на Третата Балканска олимпијада по физика

Ученичка од МИГ ќе учествува на Третата Балканска олимпијада по физика

По одржаниот Селекционен натпревар (3.09.2021) за учество на Третата Балканска олимпијада по физика која ќе се одржи на 25 септември во Софија, Бугарија, ДФРМ има чест да го соопшти тимот кој ќе ја претставува Македонија на овој настан. Тоа се учениците: Емилија...
Успеси на Деа Хоџа, ученичка во МИГ и освоено I место како дел од кошаркарската репрезентацијата на С.Македонија за девојки под 16 години

Успеси на Деа Хоџа, ученичка во МИГ и освоено I место како дел од кошаркарската репрезентацијата на С.Македонија за девојки под 16 години

Деа Хоџа, ученичка на II-3 клас при МИГ беше дел од кошаркарската репрезентацијата на С.Македонија за девојки под 16 години која од 9 до 16 август во Тбилиси, Грузија го освои првото место во групата E на FIBA U16 Women’s European Challengers. Со четири убедливи...
Поделени свидетелства и успешно завршена учебна година

Поделени свидетелства и успешно завршена учебна година

На првата генерација ученици во ДСУ “Математичко-информатичка гимназија” – Скопје на 21.06.2021 година им беа поделени свидетелствата за успешно завршената учебна година. Учениците задоволни од наставата и наставната програма и мотивирани за уште поголеми успеси...