НАУЧЕН ПАНАЃУР -PANAIRI SHKENCOR- I-3 – GJMI

НАУЧЕН ПАНАЃУР -PANAIRI SHKENCOR- I-3 – GJMI

14 . 11 . 2020 – Скопје „Министерство за Култура на РСМ“ „Студентски Форум на Албан.РСМ“ СДУ„Математичка Информатичка Гимназија“ – Скопје Чест и задоволство наше, да сме поканети и бидеме  дел од  „Научниот панаѓур – 2020“, во организација на...
Медиумско образование – ARSIMIMI MEDIATIK – IMM – I-3 – GJMI

Медиумско образование – ARSIMIMI MEDIATIK – IMM – I-3 – GJMI

11 .12 . 2020 – четврток, Скопје „Македонски Институт за Медиуми“ „Медиуми за граѓаните – граѓаните за медиумите“ Учениците од I-3 одд.- СДУ„Математичко Информатичка Гимназија“-Скопје, под менторство на проф.Насер Мифтари, денеска  заедно со неколку...
Светски Ден на Детето – Dita Botërore e Fëmijëve

Светски Ден на Детето – Dita Botërore e Fëmijëve

20 . 11 . 1954 – 20 . 11 . 2020 – Скопје Во чест на „20 Ноември – Светскиот Ден на Детето“! Преку прошекта, искрен врснички разговор и староградско чаршиско слатко, иако под пандемиски протокол, но со многу мотив и лубов, ние учениците од I-3 одд....
E-twinning проект „Виножито на одржливоста на животната средина“

E-twinning проект „Виножито на одржливоста на животната средина“

Учениците од Математичко-информатичката гимназија заедно со своите врсници од неколку европски училишта се вклучија во онлајн проект за одржливост на животната средина. Овој проект има за цел да биде едукативен пристап кој ќе ги охрабри студентите да развијат активно...
Бронзени медали на Иранската Геометриска Олимпијада (IGO 2020)

Бронзени медали на Иранската Геометриска Олимпијада (IGO 2020)

Честитки за ученичките од прва година во Математичко-Инфоматичката Гимназија, Емилија Николовска и Ивона Зикова, кои под менторство на Стефан Лозановски освоија бронзени медали на Иранската Геометриска Олимпијада (IGO 2020). Овогодинешното седмо издание на оваа...