Математичко информатичка гимназија

Напредна настава и обуки по специјално изготвени планови и програми
Зошто МИГ?Последни настани

Во 2020 година започна наставата во новата Математичко-информатичка гимназија во Скопје, каде се образуваат талентирани ученици по математика, информатика и физика.

 

 

 

 

 

 

Училиштето е сместено во населбата Карпош и нуди квалитетен наставен процес, подготвен според посебни наставни планови и програми и реномирани професори од соодветната област.

Директор

Д-р Јулија Гајдаџиева

дипломиран професор по физика

Информации за МИГ

наставен план

модули на предмети

Повеќе информации за

МИГ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Математичко – информатика гимназија

активности и настани

Наградениот расказ по повод Осми март

Наградениот расказ по повод Осми март

Местото на жената во општеството Немите сведоци на сите минати и можни времиња се светлите искри на небото, чии безгласен шепот постојано нè повикува да застанеме за миг и да се препуштиме на опојниот мирис на исушените лисја што ги носи ветрот, непознато од каде, но...

Ученици од МИГ од прва и втора година го посетија Археолошкиот музеј

Ученици од МИГ од прва и втора година го посетија Археолошкиот музеј

На ден 07.12.2022 и на ден 14.12.2022 учениците од прва и втора година го посетија Археолошкиот музеј, кадешто имаа можност одблизу да се запознаат со материјалните остатоци и да го надополнат своето знаење по предметот...

Учениците од трета година одржаа час по македонски и англиски јазик во царството на книгите

Учениците од трета година одржаа час по македонски и англиски јазик во царството на книгите

На 14.11 учениците од трета година одржаа час по македонски и англиски јазик во царството на книгите. Имено, учениците рецитираа стихови од Кочо Рацин во спомен собата ,,Т'га за југ'' во библиотеката ,,Браќа Миладиновци'' и оддадоа почит кон неговите живот и дело,...

Учениците од „Математичко – информатичка“ гимназија го посетија Планетариумот

Учениците од „Математичко – информатичка“ гимназија го посетија Планетариумот

На 09.11. и 10.11 учениците од „Математичко - информатичка“ гимназија го посетија Планетариумот, каде имаа шанса да го надоградат своето знаење за планетите, ѕвездите и другите небесни тела. Предавањето беше проследено со големо внимание и во пријатна...

Математичко – информатика гимназија

огласна табла

Среќен и успешен почеток на новата учебна 2022-2023 година

Почитувани родители и ученици, Учебната година во Математичко-информатичка гимназија започнува на 01.09.2022 година со физичко присуство. На 01.09.2022 година ќе се одржат класни часови по следен распоред: ПАРАЛЕЛКИТЕ   на Албански наставен јазик класни часови од...

Математичко - информатичка гимназија

За МИГ
Настава
Огласна табла
Активности

Локација и контакт

бул. "Партизански Одреди" бр.91, 1000 Скопје

Директор: Д-р Јулија Гајдаџиева

моб: 078355221

контакт

8 + 3 =