активности и настани

математичко - информатичка гимназија

математичко – информатичка гимназија

активности и настани

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ПРИЕМЕН ИСПИТ НА УЧЕНИЦИТЕ КАЈ КОИ ИМА ИНТЕРЕС ЗА ЗАПИШУВАЊЕ ВО МАТЕМАТИЧКО – ИНФОРМАТИЧКА ГИМНАЗИЈА

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ПРИЕМЕН ИСПИТ НА УЧЕНИЦИТЕ КАЈ КОИ ИМА ИНТЕРЕС ЗА ЗАПИШУВАЊЕ ВО МАТЕМАТИЧКО – ИНФОРМАТИЧКА ГИМНАЗИЈА

ЈАВЕН ПОВИК  ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ПРИЕМЕН ИСПИТ НА УЧЕНИЦИТЕ  КАЈ КОИ ИМА ИНТЕРЕС ЗА ЗАПИШУВАЊЕ ВО МАТЕМАТИЧКО - ИНФОРМАТИЧКА ГИМНАЗИЈА ЗА УЧЕБНАТА 2024/2025 ГОДИНА Врз основа на член  10 став 1 од Закон за математичко - информатичка гимназија („Службен весник на Република...

ВИДЕОИНТЕРВЈУ | Математичарите не треба да имаат дилема кое средно училиште да го одберат – МИГ, вели Ивано Божиновски

ВИДЕОИНТЕРВЈУ | Математичарите не треба да имаат дилема кое средно училиште да го одберат – МИГ, вели Ивано Божиновски

Ивано Божиновски е ученик во прва година во Математичко информатичката гимназија (МИГ). Оваа училиште постои четири години, а Божиновски како голем вљубеник во математиката, минатата година кога разгледувал каде да го продолжи образованието преку социјалните мрежи...

ВИДЕОИНТЕРВЈУ | Македонија изобилува со деца коишто владеат математика, физика и информатика, вели професорот Станковиќ од МИГ

ВИДЕОИНТЕРВЈУ | Македонија изобилува со деца коишто владеат математика, физика и информатика, вели професорот Станковиќ од МИГ

Пред четири години беше отворена првата Математичко информатичка гимназија во Скопје. Сместено во просториите на гимназијата „Здравко Цветковски“, ова училиште е со отворени врати за сите талентирани ученици по математика, физика и информатика. Нашата држава изобилува...

Првата генерација матуранти од Математичко-информатичката гимназија успешно ја заврши учебната година

Првата генерација матуранти од Математичко-информатичката гимназија успешно ја заврши учебната година

Во учебната 2023/2024 година во Математичко-информатичката гимназија успешно ја завршија учебната година првата генерација на матуранти. Овие ученици беа првата генерација кои што се запишаа во новоформираната Математичко-информатичка гимназија. Во текот на...

Учениците од МИГ го одбележаа Светскиот ден на поезијата

Учениците од МИГ го одбележаа Светскиот ден на поезијата

По повод Светскиот ден на поезијата, учениците од трета година од МИГ преку цртежи, слики, илустрации и видео-презентации покажаа како тие ја доживуваат поезијата. Учениците ја покажаа својата креативност и покажаа како ја толкуваат поезијата младите. Настанот беше...

Учениците од математичко-информатичка гимназија во посета на Градска библиотека „Браќа Миладиновци“-Скопје

Учениците од математичко-информатичка гимназија во посета на Градска библиотека „Браќа Миладиновци“-Скопје

Нашата библиотека ја посетија учениците од прва година од Математичко-информатичка гимназија (МИГ), наши редовни читатели Во Конференциската сала на нашиот централен објект, како дел од часовите по македонски јазик, го гледаа филмот „Светите Кирил и Методиј -...

Учениците од прва година при МИГ го одржаа часот по англиски  јазик во Градска библиотека ,,Браќа Миладиновци” Скопје.

Учениците од прва година при МИГ го одржаа часот по англиски јазик во Градска библиотека ,,Браќа Миладиновци” Скопје.

На ден 6.11.2023 година учениците од прва година при МИГ го одржаа часот по англиски јазик во Градска библиотека ,,Браќа Миладиновци" Скопје. Го посетија Британското катче кое изобилува со литература на англиски јазик, а учениците уживаа во прошетката на целата...

Учениците од МИГ заедно со класните раководители ја посетија мегалитската опсерваторија Кокино

Учениците од МИГ заедно со класните раководители ја посетија мегалитската опсерваторија Кокино

На 16.11. 2023 учениците од МИГ, заедно со класните раководители ја посетија мегалитската опсерваторија Кокино. Еднодневната екскурзија проследена со убаво, сончево време беше со цел учениците да се запознаат со историјата на Кокино и неговото значење во минатото и...

Математичко - информатичка гимназија

За МИГ
Настава
Огласна табла
Активности

Локација и контакт

бул. "Партизански Одреди" бр.91, 1000 Скопје

Директор: Д-р Јулија Гајдаџиева, моб: 078355221

Педагог: моб: 070259169

Психолог: Elhame Sopa, моб 070259225

email: dsu.mig.skopje@gmail.com

контакт

4 + 7 =