активности и настани

математичко - информатичка гимназија

математичко – информатичка гимназија

активности и настани

Известување за приемниот испит по физика

Почитувани ученици, Ве известуваме дека сите ученици кои на 01.06.2022 година полагаа приемен испит по математика и освоија минимум 30 поени имаат право да го полагаат приемниот испит по физика на 03.06.2022 со почеток во 10.00 часот. За полагање на примениот испит по...

Резултати од приемниот испит по математика

Кандидатите кои имаат минимум 30 поени го исполнуваат условот за полагање на вториот предмет од приемниот испит, односно физика. Испитот по физика ќе се одржи во петок (03.06.2022) со почеток во 10.00 часот.   Резултати математика МК Резултати математика АЛ...

Известување, правила за полагање на приемните испити и список по простории

Почитувани родители и ученици Од Математичко-Информатичка Гимназија ве информираме дека на 01.06.2022 и 03.06.2022 година ќе се одржат приемните испити по математика и физика, со почеток од 10 часот, за упис на ученици во учебната 2022/23 година Приемните испити ќе се...

Јавен повик за полагање на приемен испит на учениците кај кои има интерес за запишување во Математичко – информатичка гимназија за учебната 2022-2023 година

Јавен повик за полагање на приемен испит на учениците кај кои има интерес за запишување во Математичко – информатичка гимназија за учебната 2022-2023 година

Врз основа на член  10 став 1 од Закон за математичко - информатичка гимназија („Службен весник на Република Македонија“ бр. 64/18) и Правилникот за начинот на проверка на знаењата на учениците на приемниот испит за запишување во Mатематичко - Информатичката...

Успехот на ученичката Емилија Николовска од МИГ не сопира, овој пат се пласираше на „Европската олимпијада по Физика“

На селекциониот натпревар за учество на Европската Олимпијада по Физика , нашата ученичка Емилија Николовска од II година го освои  четвртото место на конечната листа од селекциониот натпревар по Физика  што се одржа на 17.03.2022. Гимназијата и професорите и...

Квалификционен натпревар за меѓународен тим за олимпијада по Хемија

Квалификционен натпревар за меѓународен тим за олимпијада по Хемија

На првиот квалификационен натпревар по Хемија за меѓународните олимпијади, нашата ученичка Емилија Николовска од II година се пласираше со 5 место на преелиминарната листа од квалификациониот натпревар  одржан на 20.01.2022 година. Гимназијата и професорите и...

Успеси на учениците од МИГ на Математичката олимпијада

Математичката олимпијада, која е традиционален меморијален натпревар "Александар Блажевски – Цане",  беше одржана на 15  и  16.01.2022 година на ПМФ во Скопје во организација на Сојузот на математичарите на Македонија. Нашето училиште учествуваше со 4 ученика. 1. Сара...

Обука и уредувачки настан на тема “Википедија: Вештини за користење на Вики алатката за превод и изворно уредување”

Обука и уредувачки настан на тема “Википедија: Вештини за користење на Вики алатката за превод и изворно уредување”

Во Математичко-информатичката гимназија на 13 и 20 декември од страна на здружението "Споделено Знаење" кое се занимава со умножување ма статиите на Википедија на Македонски јазик беше одржана обука и уредувачки настан на тема " Википедија: Вештини за користење на...

Математичко - информатичка гимназија

За МИГ
Настава
Огласна табла
Активности

Локација и контакт

бул. "Партизански Одреди" бр.91, 1000 Скопје

Директор: Д-р Јулија Гајдаџиева, моб: 078355221

Педагог на училиштето, моб: 070259169

контакт

10 + 9 =