активности и настани

математичко - информатичка гимназија

математичко – информатичка гимназија

активности и настани

Доделени свидетелствата на учениците од „Математичко – информатичка гимназија“

Доделени свидетелствата на учениците од „Математичко – информатичка гимназија“

Денеска (23.06.2022) им беа доделени свидетелствата на учениците од ,,Математичко - информатичка гимназија", Скопје, заедно со дипломи за нивниот постигнат успех и заложбите за гимназијата. На учениците им посакуваме пријатен летен распуст и ги очекуваме во септември...

Учениците од МИГ на 6 јуни успешно ги презентираа и одбранија проектните задачи по предметите Филозофија и Социологија

Учениците од МИГ на 6 јуни успешно ги презентираа и одбранија проектните задачи по предметите Филозофија и Социологија

Учениците од Математичко-информатичката гимназија на 6 јуни успешно ги презентираа и одбранија проектните задачи по предметите Филозофија и Социологија. Тие истражуваа на неколку социолошки теми и филозофи познати по својата комплексност од кои се издвојуваат...

Ученици од Математичко – информатичка гимназија освоија I и II награда во шах, на европскиот турнир во Цетиње

Ученици од Математичко – информатичка гимназија освоија I и II награда во шах, на европскиот турнир во Цетиње

Ученикот Леонид Петрески од Математичко - информатичка гимназија ја освои првата награда во шах, на европскиот турнир во Цетиње, додека пак ученичката Теодора Велева ја освои втората...

Известување за сместување во ученички домови

За прием во јавните ученички домови можат да конкурират ученици: - кои се запишани како редовни ученици во Математичко-информатичката гимназија; - кои се државјани на Република Северна Македонија и - кои се со место на живеење различно од местото во кое е...

Конечна ранг листа на ученици за упис во Математичко-информатичка гимназија во прво пријавување

Конечна ранг листа од МОН на македонски наставен јазик линк Конечна ранг листа дополнета со вкупен број на поени од успех, приемен испит и награди на македонски наставен јазик линк Конечна ранг листа од МОН на албански наставен јазик линк Конечна ранг листа дополнета...

Потврда за положени приемни испити по математика и физика

Почитувани ученици, На следниот линк можете да ја преземете потврдата за положени приемни испити по математика и физика   Во продолжение конкурсните рокови: Пријавувањето и запишувањето на учениците ќе се врши во еден уписен рок со три пријавувања во месец јуни....

Информации и упатства за електронско запишување на ученици во средно училиште

Драги ученици, во продолжение можете да погледнете информации и упатства за електронско пријавување и запишување во средно училиште. Упатство за упис на ученици МК линк Упатство за упис на ученици АЛ линк [video width="1920" height="1080"...

Резултати од приемниот испит по физика

Резултати физика МК Резултати физика АЛ   *Приговори од приемниот испит по физика можат да се поднесат заклучно до 04.06.2022 год. до 12 часот.   Доставените приговори по приемниот испит по физика за упис во ДСУ „МИГ“ Скопје за учебната 2022/23 година, се...

Математичко - информатичка гимназија

За МИГ
Настава
Огласна табла
Активности

Локација и контакт

бул. "Партизански Одреди" бр.91, 1000 Скопје

Директор: Д-р Јулија Гајдаџиева, моб: 078355221

Педагог на училиштето, моб: 070259169

контакт

5 + 5 =