Aktivitete dhe ngjarje

Gjimnazi Matematiko – Informatikë

Gjimnazi Matematiko – Informatikë

Aktivitete dhe ngjarje

ВИДЕОИНТЕРВЈУ | Математичарите не треба да имаат дилема кое средно училиште да го одберат – МИГ, вели Ивано Божиновски

ВИДЕОИНТЕРВЈУ | Математичарите не треба да имаат дилема кое средно училиште да го одберат – МИГ, вели Ивано Божиновски

Ивано Божиновски е ученик во прва година во Математичко информатичката гимназија (МИГ). Оваа училиште постои четири години, а Божиновски како голем вљубеник во математиката, минатата година кога разгледувал каде да го продолжи образованието преку социјалните мрежи...

ВИДЕОИНТЕРВЈУ | Македонија изобилува со деца коишто владеат математика, физика и информатика, вели професорот Станковиќ од МИГ

ВИДЕОИНТЕРВЈУ | Македонија изобилува со деца коишто владеат математика, физика и информатика, вели професорот Станковиќ од МИГ

Пред четири години беше отворена првата Математичко информатичка гимназија во Скопје. Сместено во просториите на гимназијата „Здравко Цветковски“, ова училиште е со отворени врати за сите талентирани ученици по математика, физика и информатика. Нашата држава изобилува...

Првата генерација матуранти од Математичко-информатичката гимназија успешно ја заврши учебната година

Првата генерација матуранти од Математичко-информатичката гимназија успешно ја заврши учебната година

Во учебната 2023/2024 година во Математичко-информатичката гимназија успешно ја завршија учебната година првата генерација на матуранти. Овие ученици беа првата генерација кои што се запишаа во новоформираната Математичко-информатичка гимназија. Во текот на...

Учениците од прва година при МИГ го одржаа часот по англиски  јазик во Градска библиотека ,,Браќа Миладиновци” Скопје.

Учениците од прва година при МИГ го одржаа часот по англиски јазик во Градска библиотека ,,Браќа Миладиновци” Скопје.

На ден 6.11.2023 година учениците од прва година при МИГ го одржаа часот по англиски јазик во Градска библиотека ,,Браќа Миладиновци" Скопје. Го посетија Британското катче кое изобилува со литература на англиски јазик, а учениците уживаа во прошетката на целата...

Учениците од МИГ заедно со класните раководители ја посетија мегалитската опсерваторија Кокино

Учениците од МИГ заедно со класните раководители ја посетија мегалитската опсерваторија Кокино

На 16.11. 2023 учениците од МИГ, заедно со класните раководители ја посетија мегалитската опсерваторија Кокино. Еднодневната екскурзија проследена со убаво, сончево време беше со цел учениците да се запознаат со историјата на Кокино и неговото значење во минатото и...

Денот на основање на гимназијата (29.10) одбележан со хуманитарни активности

Денот на основање на гимназијата (29.10) одбележан со хуманитарни активности

Денот на основање на гимназијата (29.10) беше одбележан со хуманитарни активности со цел да се соберат средства за нашиот ученик Леонид Индов. Учениците од МИГ подготвија неколку активности: фудбалски натпревари, изложба на цртежи и мини-кино. Ученциите својата...

Gjimnazit Matematiko – Informatikë

Rreth GJMI
Mësimdhënia
Tabela e lajmërimit
Aktivitete

Vendndodhja dhe kontakti

Bulevardi. “Çetet Partizane” Nr.91, 1000 Shkup

Drejtor: D-r. Julia Gajdaxhieva, mob: 078355221

Pedagog: mob: 070259169

Psikologia: Elhame Sopa, mob 070259225

Kontakt

12 + 12 =