активности и настани

математичко - информатичка гимназија

математичко – информатичка гимназија

активности и настани

Мајчиниот јазик – мојот корен, мојата душа и моето јас

Мајчиниот јазик – мојот корен, мојата душа и моето јас

Народот без јазик е како патник кој го изгубил својот пат, кој не знае каде тргнал и каде ќе оди. Нашиот пат до ова што сме денес – слободна земја, со сопствен јазик, не бил ни малку лесен. Испреплетен со потешкотии и искушенија, но сепак пат, кој без оглед на...

Огромен успех и освоен медал од ученичка од нашето училиште на Третата Балканска Олимпијада по физика

Огромен успех и освоен медал од ученичка од нашето училиште на Третата Балканска Олимпијада по физика

Од 24 септември до 2 октомври 2021 се одржа Третата Балканска Олимпијада по физика организирана од Балканската унија на физичари и Бугарското друштво на физичари. Поради Ковид пандемијата олимпијадата се одржа на далечина, а локални организатори беа Друштвото на...

Ученичка од МИГ ќе учествува на Третата Балканска олимпијада по физика

Ученичка од МИГ ќе учествува на Третата Балканска олимпијада по физика

По одржаниот Селекционен натпревар (3.09.2021) за учество на Третата Балканска олимпијада по физика која ќе се одржи на 25 септември во Софија, Бугарија, ДФРМ има чест да го соопшти тимот кој ќе ја претставува Македонија на овој настан. Тоа се учениците: Емилија...

Успеси на Деа Хоџа, ученичка во МИГ и освоено I место како дел од кошаркарската репрезентацијата на С.Македонија за девојки под 16 години

Успеси на Деа Хоџа, ученичка во МИГ и освоено I место како дел од кошаркарската репрезентацијата на С.Македонија за девојки под 16 години

Деа Хоџа, ученичка на II-3 клас при МИГ беше дел од кошаркарската репрезентацијата на С.Македонија за девојки под 16 години која од 9 до 16 август во Тбилиси, Грузија го освои првото место во групата E на FIBA U16 Women’s European Challengers. Со четири убедливи...

Поделени свидетелства и успешно завршена учебна година

Поделени свидетелства и успешно завршена учебна година

На првата генерација ученици во ДСУ “Математичко-информатичка гимназија” - Скопје на 21.06.2021 година им беа поделени свидетелствата за успешно завршената учебна година. Учениците задоволни од наставата и наставната програма и мотивирани за уште поголеми успеси во...

Запознајте ја Емилија Николовска. Собира медали на натпревари по природни науки – ученичка во Математичко -информатичката гимназија

Запознајте ја Емилија Николовска. Собира медали на натпревари по природни науки – ученичка во Математичко -информатичката гимназија

Шеснаесетгодишната математичарка вели дека иако образовниот систем во нашата земја не е совршен, има значајни подобрувања, а пример за тоа е нејзиното средно училиште, кое става акцент токму на талентираните ученици Емилија Николовска е дел од првата генерација...

LXIV Државен натпревар по математика

На 64-иот Државен натпревар по математика, Математичко-информатичката гимназија учествуваше со 9 ученици, предводени од своите ментори Слаѓан Станковиќ и Стефан Лозановски. На овој натпревар МИГ ги постигна следните резултати: Емилија Николовска - I награда Ивона...

Бронзен медал на Европската Женска Математичка Олимпијада (ЕГМО 2021)

Во период од 9-ти до 15 април 2021 година се одржа ЕГМО 2021 чиј домаќин беше Грузија. Во репрезентацијата на Македонија беа две наши ученички Емилија Николовска и Ивона Зикова. Ученичката Емилија Николовска од прва година во Математичко-Инфоматичката Гимназија како...

Сообраќајот и образованието… сообраќајна култура

Сообраќајот и образованието… сообраќајна култура

Проф.Насер Мифтари - граѓански активизам Со учениците-младите на ДСУ„Математичко-Информатичко Училиште“ и СУГС„Зеф Луш Марку“-Скопје, за подигнување на свеста и сообраќајна култура! -Технолошките постигнувања-човекова и  општествена интелектуална гордост и победа......

Математичко - информатичка гимназија

За МИГ
Настава
Огласна табла
Активности

Локација и контакт

бул. "Партизански Одреди" бр.91, 1000 Скопје

Директор: Д-р Јулија Гајдаџиева, моб: 078355221

Педагог на училиштето, моб: 070259169

контакт

2 + 15 =