огласна табла

математичко - информатичка гимназија

математичко – информатичка гимназија

огласна табла

Среќен и успешен почеток на новата учебна 2022-2023 година

Почитувани родители и ученици, Учебната година во Математичко-информатичка гимназија започнува на 01.09.2022 година со физичко присуство. На 01.09.2022 година ќе се одржат класни часови по следен распоред: ПАРАЛЕЛКИТЕ   на Албански наставен јазик класни часови од...

Конечна ранг листа на ученици за упис во Математичко-информатичка гимназија во второ пријавување

Конечна ранг листа од МОН на албански наставен јазик линк Конечна ранг листа дополнета со вкупен број на поени од успех, приемен испит и награди на албански наставен јазик...

Известување за сместување во ученички домови

За прием во јавните ученички домови можат да конкурират ученици: - кои се запишани како редовни ученици во Математичко-информатичката гимназија; - кои се државјани на Република Северна Македонија и - кои се со место на живеење различно од местото во кое е...

Конечна ранг листа на ученици за упис во Математичко-информатичка гимназија во прво пријавување

Конечна ранг листа од МОН на македонски наставен јазик линк Конечна ранг листа дополнета со вкупен број на поени од успех, приемен испит и награди на македонски наставен јазик линк Конечна ранг листа од МОН на албански наставен јазик линк Конечна ранг листа дополнета...

Потврда за положени приемни испити по математика и физика

Почитувани ученици, На следниот линк можете да ја преземете потврдата за положени приемни испити по математика и физика   Во продолжение конкурсните рокови: Пријавувањето и запишувањето на учениците ќе се врши во еден уписен рок со три пријавувања во месец јуни....

Информации и упатства за електронско запишување на ученици во средно училиште

Драги ученици, во продолжение можете да погледнете информации и упатства за електронско пријавување и запишување во средно училиште. Упатство за упис на ученици МК линк Упатство за упис на ученици АЛ линк [video width="1920" height="1080"...

Резултати од приемниот испит по физика

Резултати физика МК Резултати физика АЛ   *Приговори од приемниот испит по физика можат да се поднесат заклучно до 04.06.2022 год. до 12 часот.   Доставените приговори по приемниот испит по физика за упис во ДСУ „МИГ“ Скопје за учебната 2022/23 година, се...

Известување за приемниот испит по физика

Почитувани ученици, Ве известуваме дека сите ученици кои на 01.06.2022 година полагаа приемен испит по математика и освоија минимум 30 поени имаат право да го полагаат приемниот испит по физика на 03.06.2022 со почеток во 10.00 часот. За полагање на примениот испит по...

Резултати од приемниот испит по математика

Кандидатите кои имаат минимум 30 поени го исполнуваат условот за полагање на вториот предмет од приемниот испит, односно физика. Испитот по физика ќе се одржи во петок (03.06.2022) со почеток во 10.00 часот.   Резултати математика МК Резултати математика АЛ...

Математичко - информатичка гимназија

За МИГ
Настава
Огласна табла
Активности

Локација и контакт

бул. "Партизански Одреди" бр.91, 1000 Скопје

Директор: Д-р Јулија Гајдаџиева

моб: 078355221

контакт

15 + 4 =