Емилија Николовска, ученичка во втора година во Математичко-информатичката гимназија освои бронзен медал на 52. Меѓународна олимпијада по физика во Швајцарија.

Честитки до сите ученици олимпијци за нивниот напор, посветеност и постигнатиот резултат што претставува најголем успех на наш тим на Меѓународната олимпијада по физика.

Повеќе инфомации на fakulteti.mk