Со радост објавуваме несекојдневен подвиг што го постигнаа двајца ученици од нашата гимназија во областа на музиката. На Осмиот меѓународен натпревар “Полихимнија 2023”, Деа Хоџа и Ерди Шахини ги покажаа своите извонредни вештини со флејта и пијано, добивајќи први награди. Неизмерно се гордееме со нивното достигнување и би сакале да им ги упатиме нашите срдечни честитки.
Меѓународниот натпревар, кој се одржа од 24 до 27 април, беше платформа за нашите ученици да го покажат својот талент. Тоа им даде можност да ги покажат своите способности во високо конкурентна средина. Ученици од различни земји со ентузијазам учествуваа, покажувајќи широк спектар на талент и вештини.
Деа и Ерди покажаа исклучителна посветеност, вештина и истрајност во текот на целиот натпревар, заслужувајќи го доделеното признание.
Деа, ученичка во трета година, ја воодушеви комисијата и публиката со својата извонредна изведба со флејта. Нејзината прецизна подготовка блесна додека триумфираше над своите врсници.
Ерди, исто така ученик во трета година, со изведба на пијано го привлече вниманието со својот исклучителен талент. Неговата вешта изведба и прецизност го доведоа до првата позиција.
Достигнувањата на Деа и Ерди ги одразуваат вредностите на нашата гимназија. Нивниот успех служи како инспирација за сите наши ученици, потсетувајќи ги дека со страст и посветеност сите можат да постигнат големи височини.
Уште еднаш, честитки до Деа и Ерди за освиените награди. Ние сме неизмерно горди на нивното достигнување и им посакуваме континуиран успех во нивните идни напори.