Почитувани матуранти,

Во сабота на 01.06.2024 година се полага првиот екстерен испит од државната матура, македонски јазики литература и албански јазик и литература.

Во прилог Ви ги праќаме сите информации во врска со одржувањето на испитот . Математичкко-информатичка гимназија Ви посакува среќа и успех на испитот.

Списокот на пријавени кандидати по испитни простории можете да погледнете на следниот линк