На селекциониот натпревар за учество на Европската Олимпијада по Физика , нашата ученичка Емилија Николовска од II година го освои  четвртото место на конечната листа од селекциониот натпревар по Физика  што се одржа на 17.03.2022.

Гимназијата и професорите и посакуваат понатамошен успех на Европската Олимпијада.