Секоја година учениците од Математичко-информатичката гимназија редовно добиваат медали и пофалници на натпревари и олимпијади по природно-математичките предмети.

 

ВИДЕА:

Земја на талентирани ученици по математика, физика и програмирање – Сител Телевизија

Nxënësit, të pavendosur për arsimin e mesëm – Alsat TV