Во Математичко-информатичката гимназија на 13 и 20 декември од страна на здружението “Споделено Знаење” кое се занимава со умножување ма статиите на Википедија на Македонски јазик беше одржана обука и уредувачки настан на тема ” Википедија: Вештини за користење на Вики алатката за превод и изворно уредување” На оваа обука учествуваа сите ученици од МИГ и под менторство на професорот Стефан Штерјов беа создадени преку 40 нови статии.