активности и настани

математичко - информатичка гимназија

математичко – информатичка гимназија

активности и настани

Ученици од МИГ од прва и втора година го посетија Археолошкиот музеј

Ученици од МИГ од прва и втора година го посетија Археолошкиот музеј

На ден 07.12.2022 и на ден 14.12.2022 учениците од прва и втора година го посетија Археолошкиот музеј, кадешто имаа можност одблизу да се запознаат со материјалните остатоци и да го надополнат своето знаење по предметот...

Учениците од трета година одржаа час по македонски и англиски јазик во царството на книгите

Учениците од трета година одржаа час по македонски и англиски јазик во царството на книгите

На 14.11 учениците од трета година одржаа час по македонски и англиски јазик во царството на книгите. Имено, учениците рецитираа стихови од Кочо Рацин во спомен собата ,,Т'га за југ'' во библиотеката ,,Браќа Миладиновци'' и оддадоа почит кон неговите живот и дело,...

Учениците од „Математичко – информатичка“ гимназија го посетија Планетариумот

Учениците од „Математичко – информатичка“ гимназија го посетија Планетариумот

На 09.11. и 10.11 учениците од „Математичко - информатичка“ гимназија го посетија Планетариумот, каде имаа шанса да го надоградат своето знаење за планетите, ѕвездите и другите небесни тела. Предавањето беше проследено со големо внимание и во пријатна...

Во Математичко-информатичката гимназија се одржа виртуелна културолошка размена по предметот англиски јазик

Во Математичко-информатичката гимназија се одржа виртуелна културолошка размена по предметот англиски јазик

На 3.11 и 7.11 во Математичко-информатичката гимназија се одржа виртуелна културолошка размена по предметот англиски јазик. Учениците од втора и трета година имаа интерактивна дискусија. Имено, по претходно одредени прашања упатени до ученик во средно училиште во...

Математичко-информатичка гимназија одбележа годишнина од нејзиното основање

Математичко-информатичка гимназија одбележа годишнина од нејзиното основање

Нна 28.10. 2022 (петок), нашата гимназија одбележа годишнина од нејзиното основање (29.10. 2019). Одбележувањето на годишнината беше проследено со разнолики активности на учениците - драмски едночинки, презентации, есеи и сл. со што ја покажаа нивната креатвиност и...

Учениците од Математичко – информатичка гимназија во посета на Македонскиот народен театар во Скопје

Учениците од Математичко – информатичка гимназија во посета на Македонскиот народен театар во Скопје

На 27.10. 2022 учениците од Математичко - информатичка гимназија, заедно со професорите го посетија Македонскиот народен театар во Скопје и ја проследија претставата „Народен...

Учениците од Математичко – информатичката гимназија, заедно со професорите беа на кратка, есенска, еднодневна екскурзија

Учениците од Математичко – информатичката гимназија, заедно со професорите беа на кратка, есенска, еднодневна екскурзија

На 19.10.2022 учениците од Математичко - информатичката гимназија, заедно со професорите беа на кратка, есенска, еднодневна екскурзија. Топлиот есенски ден беше проследен со интерактивни игри за подобро меѓусебно запознавање и дружење преку разговор на различни...

Претседателот Пендаровски ги прими средношколците кои освоија награди на 4. Балканска олимпијада во физика

Претседателот Пендаровски ги прими средношколците кои освоија награди на 4. Балканска олимпијада во физика

Претседателот Стево Пендаровски денеска ги прими учениците кои освоија награди на 4. Балканска олимпијада во физика што се одржа во хибриден формат од 7 до 9 октомври во Кипар. Тројцата средношколци Јан Стојановски, Матеј Гелев и Емилија Николовска на оваа олимпијада...

Математичко - информатичка гимназија

За МИГ
Настава
Огласна табла
Активности

Локација и контакт

бул. "Партизански Одреди" бр.91, 1000 Скопје

Директор: Д-р Јулија Гајдаџиева

моб: 078355221

контакт

7 + 8 =