Резултати од приемниот испит по математика

Резултати од приемниот испит по математика

Почитувани родители и ученици Сите ученици кои што имаат минимум 30 бодови по математика имаат право да го полагаат приемниот испит по физика во понеделник ( 05.06.2023 година). Приговорите за тестот по математика може да ги доставите електронски на...
Во просториите на МИГ се одржа едукативна работилница за програмирање

Во просториите на МИГ се одржа едукативна работилница за програмирање

На 25.05.2023 година во просториите на МИГ се одржа едукативна работилница за програмирање на која присуствуваа 20 ученици од неколку основни училишта од Скопје. Работилницата ја реализираа учениците од првата генерација на МИГ. Учесниците се запознаа со основите на...
Известување за полагање на приемниот испит по математика, Список по простории и правила за полагање на приемните испити

Известување за полагање на приемниот испит по математика, Список по простории и правила за полагање на приемните испити

Почитувани ученици и родители, На 01.06.2023 (четврток) со почеток во 10.00 часот ќе се одржи приемниот испит по математика во ДСУ “Математичко-информатичка гимназија” – Скопје. Ви поскауваме многу успех и среќа на примениот испит.   Списокот по простории можете...
Известување за полагање на приемниот испит по математика, Список по простории и правила за полагање на приемните испити

Јавен повик за полагање на приемен испит на учениците кај кои има интерес за запишување во математичко – информатичка гимназија за учебната 2023/2024 година

Врз основа на член  10 став 1 од Закон за математичко – информатичка гимназија („Службен весник на Република Македонија“ бр. 64/18) и Правилникот за начинот на проверка на знаењата на учениците на приемниот испит за запишување во Mатематичко –...
Едукативна работилница за програмирање

Едукативна работилница за програмирање

Почитувани деветоодделенци, Ве покануваме во четврток (25.05.2023) од 10:00, да ни се придружите во нашата работилница по програмирање, во просториите на Математичко-информатичка гимназија. Предавањето ќе го одржат учениците од првата генерација на МИГ. Дојдете да се...
Работилница по роботика во МИГ

Работилница по роботика во МИГ

Почнувајќи на 16.05.2023 година и во следните две недели во Математичко-информатичката гимназија во Скопје се одржува работилница по роботика за учениците од втора година од гимназијата. Работилницата следува после низата воведни предавања за роботика од професорот по...