Емилија Николовска, ученичка во втора година во Математичко-информатичката гимназија освои бронзен медал на 52. Меѓународна олимпијада по физика во Швајцарија

Емилија Николовска, ученичка во втора година во Математичко-информатичката гимназија освои бронзен медал на 52. Меѓународна олимпијада по физика во Швајцарија

Емилија Николовска, ученичка во втора година во Математичко-информатичката гимназија освои бронзен медал на 52. Меѓународна олимпијада по физика во Швајцарија. Честитки до сите ученици олимпијци за нивниот напор, посветеност и постигнатиот резултат што претставува...
Доделени благодарници од Град Скопје на ученици од нашето училиште

Доделени благодарници од Град Скопје на ученици од нашето училиште

Денес 27.06.2022 год. во организација на Град Скопје им беа доделени благодарници на ученици од нашето училиште заедно со нивните ментори, а кои што освоија први награди на натпреварите од оваа учебна...

Конечна ранг листа на ученици за упис во Математичко-информатичка гимназија во второ пријавување

Конечна ранг листа од МОН на албански наставен јазик линк Конечна ранг листа дополнета со вкупен број на поени од успех, приемен испит и награди на албански наставен јазик...
Доделени свидетелствата на учениците од „Математичко – информатичка гимназија“

Доделени свидетелствата на учениците од „Математичко – информатичка гимназија“

Денеска (23.06.2022) им беа доделени свидетелствата на учениците од ,,Математичко – информатичка гимназија”, Скопје, заедно со дипломи за нивниот постигнат успех и заложбите за гимназијата. На учениците им посакуваме пријатен летен распуст и ги очекуваме...
Учениците од МИГ на 6 јуни успешно ги презентираа и одбранија проектните задачи по предметите Филозофија и Социологија

Учениците од МИГ на 6 јуни успешно ги презентираа и одбранија проектните задачи по предметите Филозофија и Социологија

Учениците од Математичко-информатичката гимназија на 6 јуни успешно ги презентираа и одбранија проектните задачи по предметите Филозофија и Социологија. Тие истражуваа на неколку социолошки теми и филозофи познати по својата комплексност од кои се издвојуваат...