Конечна ранг листа од приемните испити по математика и физика

Кандидатот за да може да биде рангиран при уписот треба да постигне најмалку 100 бодови од двата предмети заедно. Конечна ранг листа на македонски наставен јазик Конечна ранг листа на албански наставен...

Резултати од приемниот испит по физика

Резултати физика МК Резултати физика АЛ   *Приговори од приемниот испит по физика можат да се поднесат заклучно до 04.06.2022 год. до 12 часот.   Доставените приговори по приемниот испит по физика за упис во ДСУ „МИГ“ Скопје за учебната 2022/23 година, се...

Известување за приемниот испит по физика

Почитувани ученици, Ве известуваме дека сите ученици кои на 01.06.2022 година полагаа приемен испит по математика и освоија минимум 30 поени имаат право да го полагаат приемниот испит по физика на 03.06.2022 со почеток во 10.00 часот. За полагање на примениот испит по...

Резултати од приемниот испит по математика

Кандидатите кои имаат минимум 30 поени го исполнуваат условот за полагање на вториот предмет од приемниот испит, односно физика. Испитот по физика ќе се одржи во петок (03.06.2022) со почеток во 10.00 часот.   Резултати математика МК Резултати математика АЛ...

Известување, правила за полагање на приемните испити и список по простории

Почитувани родители и ученици Од Математичко-Информатичка Гимназија ве информираме дека на 01.06.2022 и 03.06.2022 година ќе се одржат приемните испити по математика и физика, со почеток од 10 часот, за упис на ученици во учебната 2022/23 година Приемните испити ќе се...