Едукативна работилница за програмирање

Едукативна работилница за програмирање

Почитувани деветоодделенци, Ве покануваме во четврток (25.05.2023) од 10:00, да ни се придружите во нашата работилница по програмирање, во просториите на Математичко-информатичка гимназија. Предавањето ќе го одржат учениците од првата генерација на МИГ. Дојдете да се...
Работилница по роботика во МИГ

Работилница по роботика во МИГ

Почнувајќи на 16.05.2023 година и во следните две недели во Математичко-информатичката гимназија во Скопје се одржува работилница по роботика за учениците од втора година од гимназијата. Работилницата следува после низата воведни предавања за роботика од професорот по...
Наградениот расказ по повод Осми март

Наградениот расказ по повод Осми март

Местото на жената во општеството Немите сведоци на сите минати и можни времиња се светлите искри на небото, чии безгласен шепот постојано нè повикува да застанеме за миг и да се препуштиме на опојниот мирис на исушените лисја што ги носи ветрот, непознато од каде, но...
Ученици од МИГ од прва и втора година го посетија Археолошкиот музеј

Ученици од МИГ од прва и втора година го посетија Археолошкиот музеј

На ден 07.12.2022 и на ден 14.12.2022 учениците од прва и втора година го посетија Археолошкиот музеј, кадешто имаа можност одблизу да се запознаат со материјалните остатоци и да го надополнат своето знаење по предметот...