Ученичка од МИГ ќе учествува на Третата Балканска олимпијада по физика

Ученичка од МИГ ќе учествува на Третата Балканска олимпијада по физика

По одржаниот Селекционен натпревар (3.09.2021) за учество на Третата Балканска олимпијада по физика која ќе се одржи на 25 септември во Софија, Бугарија, ДФРМ има чест да го соопшти тимот кој ќе ја претставува Македонија на овој настан. Тоа се учениците: Емилија...
Успеси на Деа Хоџа, ученичка во МИГ и освоено I место како дел од кошаркарската репрезентацијата на С.Македонија за девојки под 16 години

Успеси на Деа Хоџа, ученичка во МИГ и освоено I место како дел од кошаркарската репрезентацијата на С.Македонија за девојки под 16 години

Деа Хоџа, ученичка на II-3 клас при МИГ беше дел од кошаркарската репрезентацијата на С.Македонија за девојки под 16 години која од 9 до 16 август во Тбилиси, Грузија го освои првото место во групата E на FIBA U16 Women’s European Challengers. Со четири убедливи...
Поделени свидетелства и успешно завршена учебна година

Поделени свидетелства и успешно завршена учебна година

На првата генерација ученици во ДСУ “Математичко-информатичка гимназија” – Скопје на 21.06.2021 година им беа поделени свидетелствата за успешно завршената учебна година. Учениците задоволни од наставата и наставната програма и мотивирани за уште поголеми успеси...
Запознајте ја Емилија Николовска. Собира медали на натпревари по природни науки – ученичка во Математичко -информатичката гимназија

Запознајте ја Емилија Николовска. Собира медали на натпревари по природни науки – ученичка во Математичко -информатичката гимназија

Шеснаесетгодишната математичарка вели дека иако образовниот систем во нашата земја не е совршен, има значајни подобрувања, а пример за тоа е нејзиното средно училиште, кое става акцент токму на талентираните ученици Емилија Николовска е дел од првата генерација...