Известување за приемните испити

Почитувани родители и ученици Од Математичко-Информатичка Гимназија ве информираме дека на 02.06.2021 и 04.06.2021 година ќе се одржат приемните испити по математика и физика, со почеток од 10 часот, за упис на ученици во учебната 2021/22 година Приемните испити ќе се...

Јавен повик за полагање на приемен испит на учениците кај кои има интерес за запишување во математичко – информатичка гимназија за учебната 2021/2022 година

Врз основа на член 10 став 1 од Закон за математичко – информатичка гимназија („Службен весник на Република Македонија“ бр. 64/18) и Правилникот за начинот на проверка на знаењата на учениците на приемниот испит за запишување во математичко –...

Информација за организација на натпреварите по математика за учебната 2020/21 година

Линк – Информација за организација на натпреварите по математика за учебната 2020/21 година   Повеќе информации, одлуки за овогодинешните натпревари, програма и теми можат да се најдат на страната на Сојузот на математичарите на Македонија (СММ)...

ЈАВЕН ОГЛАС за избор на истакнати стручни лица кои ја остваруваат воспитно-образовната работа во Математичко-информатичка гимназија

ЈАВЕН ОГЛАС за избор на истакнати стручни лица кои ја остваруваат воспитно-образовната работа во Математичко-информатичка гимназија линк Огласот е истакнат и на огласната табла во Математичко-информатичка гимназија ДСУ Математичко-информатичка...