Апликација во Python за решавање на математички проблеми

Апликација во Python за решавање на математички проблеми

Учениците од трета година по предметите Интелегентни системи и Напредно програмирање реализираа проекти за решавање на различни проблеми.  Еден од по истакнатите проекти е реализиран од учениците Алтин Јусуфи и Виола Фејза, кои може да се дефинира како апликација која...
Ученици од МИГ од прва и втора година го посетија Археолошкиот музеј

Ученици од МИГ од прва и втора година го посетија Археолошкиот музеј

На ден 07.12.2022 и на ден 14.12.2022 учениците од прва и втора година го посетија Археолошкиот музеј, кадешто имаа можност одблизу да се запознаат со материјалните остатоци и да го надополнат своето знаење по предметот...

Математичко – информатичка гимназија и учениците го честитаат Денот на албанската азбука

Çfarë domethënë alfabeti dhe shkronjat për secilin prej nesh Alfabeti për një komb është letërnjoftimi i tij. Ai përbën shkrimin dhe gjuhës e një kombi dhe gjithashtu të çdo individi , përmes së cilës identifikohet personi. Alfabeti është melodia e parë që mësojmë dhe...
Учениците од трета година одржаа час по македонски и англиски јазик во царството на книгите

Учениците од трета година одржаа час по македонски и англиски јазик во царството на книгите

На 14.11 учениците од трета година одржаа час по македонски и англиски јазик во царството на книгите. Имено, учениците рецитираа стихови од Кочо Рацин во спомен собата ,,Т’га за југ” во библиотеката ,,Браќа Миладиновци” и оддадоа почит кон неговите...
Учениците од „Математичко – информатичка“ гимназија го посетија Планетариумот

Учениците од „Математичко – информатичка“ гимназија го посетија Планетариумот

На 09.11. и 10.11 учениците од „Математичко – информатичка“ гимназија го посетија Планетариумот, каде имаа шанса да го надоградат своето знаење за планетите, ѕвездите и другите небесни тела. Предавањето беше проследено со големо внимание и во пријатна...
Во Математичко-информатичката гимназија се одржа виртуелна културолошка размена по предметот англиски јазик

Во Математичко-информатичката гимназија се одржа виртуелна културолошка размена по предметот англиски јазик

На 3.11 и 7.11 во Математичко-информатичката гимназија се одржа виртуелна културолошка размена по предметот англиски јазик. Учениците од втора и трета година имаа интерактивна дискусија. Имено, по претходно одредени прашања упатени до ученик во средно училиште во...